غذای محلی و سنتی مازندران

غذای محلی و سنتی مازندران

کیی پلا یا کدو حلوایی پلو، غذای اصیل مازندرانی
کدو حلوایی پلو غذایی است که با توجه به خواص بی نظیر کدو حلوایی برای فصول سرد سال خیلی مفید است.
در زبان محلی به این غذا کیی به معنی کدو و پلا به معنی پلو گفته میشود.
معمولا این غذا را به تنهایی یا با نیمرو یا با تکه های نگینی گوشت یا مرغ یا با گوشت چرخ کرده که به صورت قلقلی سرخ شده باشد میل می کنند.


مواد لازم :
۱. برنج ۲ پیمانه
۲. کدو حلوایی نگینی خرد شده ۲ پیمانه + کدو حلوایی ورقه شده برای کف قابلمه
۳. گوشت چرخ کرده قلقلی یا گوشت تکه ای ۱ پیمانه یا سینه مرغ مکعبی خرد شده ۱ عدد
۴. پیاز نگینی ۱ عدد متوسط
۵. کره
۶. نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه :
۱. کدو حلوایی های مکعبی خرد شده را در روغن سرخ کنید اگر دوست داشتید کمی زعفران هم موقع تفت اضافه کنید.
۲. پیاز را سرخ کنید تا طلایی شود.
۳. اگر با مرغ یا گوشت تکه ای درست میکنید آن را به پیاز اضافه کنید و کمی فلفل بزنید و در آن را بگذارید تا کامل بپزد و در آخر نمک را اضافه کنید.
۴. برنج را آبکش کنید.مقداری روغن ته قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. از کدوهایی که ورقه ای برش زده بودید کف قابلمه بچینید. سپس مقداری برنج روی آن ریخته و از کدوهای سرخ شده و از مرغ یا گوشت روی آن بریزید و همینطور به ترتیب لابه لا از برنج و مواد بریزید تا اتمام کار. قابلمه را روی شعله مناسب قرار بدید و دم کنی بگذارید.
۵. کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد کره را روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج کامل دم بکشد.
۶. کنار این غذای لذیذ میتونین ماست و بادمجون،ترشی نازخاتون،انار یا زرشک ترش سرو کنید.